MENÚ

SHARE
SAMARRETES

ESQUERS ARTESANALS
BOTIGA DE PESCA
FACEBOOK
COMPARTIR
Últimos temas
» Martí Que i Quer
por Dani Dc 04 Maig 2016, 18:13

» consulta per pesca per zones de tarragona
por vic Dt 03 Maig 2016, 21:17

» Busco company de pesca a Riudoms o el Baix Camp
por vic Dt 03 Maig 2016, 15:35

» Busco company de pesca a Riudoms o el Baix Camp
por vic Dt 03 Maig 2016, 15:34

» Re:Consulta sobre silur
por jovi64 Dj 21 Abr 2016, 01:36

» Pesca a susqueda
por Biel Ordeix Dc 20 Abr 2016, 20:16

» Sortida de pesca a riu
por jovi64 Ds 09 Abr 2016, 01:12

» FÒRUM
por jovi64 Ds 26 Des 2015, 11:02

» Avui al matí he sortit
por Paisano Dg 06 Des 2015, 18:52

» Pesca nocturna a l'Ebre
por MaxFactor Dv 09 Oct 2015, 19:51

» Hola
por jovi64 Ds 19 Set 2015, 03:47

» Consells sobre rodet
por jovi64 Dg 06 Set 2015, 00:19

» Salutacions desde Manresa
por lobezno46 Dv 04 Set 2015, 15:56

» Salutacions desde Peru
por antonio999us Dg 30 Ago 2015, 19:21

» Dedicat a la Xènia i en Teixi
por Raül Dg 26 Jul 2015, 13:56

» esquer mal estat a Decathlon
por AlfonsPeñaPescador Dc 10 Jun 2015, 13:57

» pesca tarda i nocturna
por TOTTI Dl 25 Maig 2015, 19:53

» Pescador novell
por jovi64 Dg 17 Maig 2015, 10:24

» Sortida i retrobaments
por Raül Ds 02 Maig 2015, 21:54

» Recordant a la Xènia.
por Raül Dj 30 Abr 2015, 15:39

GALERIA


YOUTUBE
Agost 2018
DlDtDcDjDvDsDg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendari Calendari

Flujo RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines La Pesca Esportiva o Recreativa amb informació bàsica sobre els esquers i equips de pesca

Ir abajo

La Pesca Esportiva o Recreativa amb informació bàsica sobre els esquers i equips de pesca

Missatge  Admin el Dv 03 Feb 2012, 22:21

La Pesca Esportiva o Recreativa amb informació bàsica sobre els esquers i equips de pesca.
Per José Manuel López Pinto


Aquesta és una introducció per al pescador novell perquè es vagi amarant amb el coneixement que es desenvolupa en l'argot de pesca esportiva. La informació presentada és bàsica per a un millor enteniment de la mateixa.La pesca esportiva o recreativa és aquella que es desenvolupa ja sigui amb corda de mà o amb canya i rodet utilitzant per al propòsit de captura d'un peix un ham amb esquer o un cimbell artificial el qual ve armat amb hams i el moviment li és atraient als peixos, la finalitat de la pesca en general és la omplir una necessitat i és la satisfacció plena del pescador i en segon pla es podria considerar la d'alimentació ja que moltes espècies són comestibles.

La pesca es pot practicar de riba o des d'una embarcació amb diferents tipus de tècniques i en ella acudiran els peixos dels quals donaran una baralla on el resultat és incert i pot deixar-se anar o ser capturat el peix.

La pesca definitivament és un art que cal desenvolupar perquè es donin èxits i llavors és important aprendre les bases perquè el desenvolupament de la mateixa realment doni resultats.

Els peixos són éssers aquàtics de respiració branquial i els hàbits alimentaris són diferents trobant alguns herbívors, omnívors i carnívors; per a cada un d'aquests peixos les tècniques de pesca poden ser diferents.

* Els peixos herbívors són aquells que s'alimenten principalment de plantes, fruits, flors, i llavors i donada aquesta condició són difícils de temptar amb cimbells artificials, per a ells les millors tècniques seran les d'ús d'esquer natural.

* Els peixos omnívors seran aquells que s'alimenten tant de plantes, flors, fruits i llavors així com d'aliments carnis com peixos, gambetes, capgrossos, salamandres, insectes etc. i poden ser temptats amb esquers naturals així com múltiples cimbells artificials.

* Els peixos carnívors seran aquells que s'alimenten d'éssers vius o morts d'origen carni ja siguin aquests peixos, gambetes, capgrossos, salamandres, insectes, aus, tortugues etc. i poden ser temptats amb esquers naturals i amb múltiples cimbells artificials.

Desenvolupat l'anterior es pot indicar que el pescador primer haurà de conèixer els tipus de peixos als quals voleu pescar, els seus hàbits alimentaris, la zona en què es mouen i els tipus de cimbells que regularment són més efectius per la seva pesca.

També haurà d'aprendre la profunditat a la que cacen aquests peixos perquè d'això dependrà la presentació tant de carnades com dels cimbells.

Els cimbells poden ser de diversa mena:

* Cimbells de superfície total
* Cimbells d'immersió succinta
* Cimbells de flotació-immersió
* Cimbells d'enfonsament

Algunes espècies acudiran a totes les classes, però altres només a la particularitat d'alguna d'elles.

Els cimbells per a pesca en qualsevol ambient del líquid element poden ser definits generalment de la següent forma per facilitat del novell:

1. Compendi de Cimbells

1.1 Poppers: aquests esquers tenen generalment una forma cònica i diversos dissenys i colors, el cap presenta una cavitat que és la que produeix turbulència i so al contacte amb l'aigua.

Els poppers suren totalment en l'aigua i la seva funció correspon a crear disturbi i so quan se'ls hala. El perquè se'ls va posar poppers és per l'efecte de so que produeixen en l'aigua pop - pop - pop cosa fa que els peixos tornin seva atenció sobre els mateixos.

La ciència d'un popper rau en la manera de moure'l i permetre-li pausa de manera que sembli una granota en el seu desplaçament per l'aigua, moviment i pausa, moviment i pausa, aquesta acció i les seves combinacions de moviment i pausa (cada pescador té el seu secret d'acció i pausa) és la que el peix busca per atacar el popper. Poden ser usats al llançament tant en aigua dolça com salada.

PopperJet Popper1.2 Cimbells cònics en les seves vores de diversos dissenys i colors destinats són per treball
"walking the dog" passejant el gosset, s'utilitzen al llançament a superfície total.

Els cimbells cònics en les seves vores suren totalment en l'aigua i l'acció es la dóna el pescador realitzant un moviment de la canya banda a banda la qual cosa produeix que l'esquer vagi de dreta a esquerra i viceversa de manera contínua (imagini el moviment que té un gosset pequinès quan se li treu a passejar).
Alguns d'aquests esquers més tenen hèlixs frontals i de cua qual cosa produeix una turbulència addicional. Poden al llançament ser usats tant en aigua dolça com salada.

Torpede1.3 Plàstics suaus de flotació total, n'hi ha de molts colors, formes i varietats, es llancen i
suren, alguns tenen cues que es mouen circularment, altres tenen formes de granotes, rates, ocells i altres sense forma específica, suren i el pescador els dóna l'acció desitjada. Poden ser usats en aigua dolça.

Artificial plàstic superficial tipus granota anti - embolics1.4 Plàstics en forma de hawaina o calamar comunament coneguts com teasers molt utilitzats en pesca d'alta mar, els mateixos s'arrosseguen sobre la superfície mitjançant l'ús d'una embarcació (vegeu trolling al final de l'escrit). Poden ser usats en la modalitat d'arrossegament en vaixell en aigua salada.

Calamars plàstics1.5 Buzzbaits: esquers d'hèlice, la funció al rotar és la de crear commoció a l'aigua, molt utilitzats en zones d'estructures, troncs, enramades i zones de vegetació aquàtica. Poden ser usats al llançament en aigua dolça.
1.6 Cimbells de treball en aigües someres de flotació-submersió sense llavi frontal, la forma del cap l'esquer permet que aquest aprofundeixi en un rang de 10 centímetres a 1 metre (per exemple).
Molts tenen formes de peixos pastura (llises, Ballyhoo,agulles, peixos petits) aquests esquers ja porten incorporat en el seu disseny un moviment sinuós i irregular que és el que fa que els peixos notin la seva presència a les aigües. Poden ser usats al llançament tant en aigua dolça com salada.

Subwalk1.7 Cimbells de treball en aigües someres de flotació-submersió amb llavi frontal; aquests esquers disposen d'un llavi plàstic petit perr aprofundir de 10 centímetres a 1 metre (per
exemple).
Permet explorar molt bé les aigües somes a la recerca de predadors, l'acció que se li dóna és contínua ja que el disseny del esquer ja presenta moviment irregular i sinuós. Poden ser usats en la modalitat de llançament o arrossegament en embarcació tant en aigua dolça com salada.

Minnow1.8 Cimbell de submersió coneguts lipless lures (per exemple Rattlin Rapala); encara que els mateixos aprofundeixen si es deixen, quan se'ls treballa a certa velocitat poden cobrir perfectament la capa superficial de l'aigua de 10 centímetres a 2 metres.
La forma en general és la d'una sardina i moltes d'elles tenen dissenys de sardines reals tant d'aigua dolça com d'aigua salada. Poden ser usats al llançament o en pesca l'arrossegament en emabarcació tant en aigua dolça com salada.

Clackin Rap1.9 El plomall o bucktail és un ham amb cap de plom amb pèl (sintètic o natural de cérvol) afegit al cos del plom, més l'addició d'una cua de plàstic suau de color.
Si se'l treballa a velocitat funcionen en aigües someres de fins a 1 metre de profunditat.
La clau d'aquest cimbell rau en el moviment ciliar de la cua de plàstic. Poden ser usats al llançament o pesca d'arrossegament en embarcació tant en aigua dolça com salada.

Bucktail jig1.10 Cimbells tipus peix agulla de fusta; tracten d'assemblar-se a un peix agulla petit, són en general de fusta tornejada i són semi flotants.
Adequats per a la utilització en pesca en l'onatge atès que allà en les ones es mouen aquest tipus de peixos. Poden ser utilitzats al llançament en aigua salada.1.11 Les culleretes de fulla rotatòria tipus francesa;aquests són un dels esquers més utilitzats a nivell mundial i permeten treball en aigües someres de 10 centímetres a 1.5 metres quan se'ls treballa a velocitat mitjana.

La cullereta és un del cimbells més efectius i versàtils més d'un preu incomparable. Poden ser utilitzats al llançament en aigua dolça.

Cullereta1.12 Les culleretes oscil · lants de metall treballen excel · lent a velocitat mitjana i alta a nivell superficial de 10 centímetres a 1.5 metres.
Molt versàtils i efectives pel seu moviment ondulant. Poden ser utilitzades en la modalitat de llançament o d'arrossegament en embarcació tant en aigua dolça com salada.

Cullereta oscil · lant1.13 Plàstics suaus armats de fàbrica o amb plomades carolina i texas (plom a nivell frontal del plàstic suau) si es treballen a velocitat mitjana a alta es permet una cobertura superficial de la columna d'aigua. Poden ser utilitzats al llançament o en pesca d'arrossegament en embarcació tant en aigua dolça com salada.

Texas RigSardina PlàsticaBruixa o Spinnerbait1.15 Flotants amb llavi de resina gran, són dissenyats per obtenir profunditat per efecte hidrodinàmic. Poden ser utilitzats al llançament o en pesca d'arrossegament en embarcació tant en aigua dolça com salada.1.16 Cedar plug és un esquer que emula un calamar i que treballa amb efecte de balanceig tot just a sota de la superfície per a pesca al mar. Pot ser utilitzat en la modalitat de pesca d'arrossegament en embarcació al mar.

Cedar Plug1.17 Jets són cimbells l'efecte sònic és molt important atès que l'aigua esquitxa a molt alta velocitat per la cavitat del seu cap, són utilitzats en pesca al mar en embarcació.

Jet1.18 Live Sèries són esquers de plàstic suau que imiten les preses naturals dels peixos, molt efectius per a pesca en embarcació al mar. Tenen un treball de poca profunditat a superficial. Poden ser utilitzats en la modalitat de pesca d'arrossegament en embarcació.

Llisa1.19 Feathers o plomes són esquers de superfície utilitzats en pesca d'arrossegament en embarcació al mar.

FeatherEquips de pesca

Es troben algunes variants:

A. Spinning (rodet de bobina vertical) en aquesta tècnica es llança i es recull l'esquer. També pot ser utilitzat per a pesca d'arrossegament en embarcació.

Rodet spinnigB. Càsting (rodet de bobina horitzontal) en aquesta tècnica es llança i recull l'esquer. També pot ser utilitzat per a pesca d'arrossegament en embarcació.

Rodet de Baitcasting ergonòmicRodet de baitcasting rodóC. Convencional - Carret de bobina horitzontal per trolling, s'arrossega l'esquer mitjançant l'ús d'una embarcació, el peix ataca l'esquer en moviment.D. Pesca amb mosca (rodet per a mosca) en aquesta modalitat s'utilitzen mosques que són hams recoberts per plomes, pèl i altres materials (generalment emulen insectes, gambetes i peixos pastura).
La línia de pesca és la que té el pes per realitzar el llançament.E. Pesca amb yo-yo aquesta és una tècnica que utilitza 1 bobina gran amb corda de pescar gruixuda, hi ha veritables especialistes en llançament amb yo-yo. El yo-yo es recull a mà i també la lluita és a mà. S'utilitza molt a nivell costaner amb cimbells pesants i carnades.Les canyes de pesca han d'aparellar amb les especificacions que tenen els rodets i per al tipus de carret que es farà servir i d'acord al tipus de pesca que es realitzi ja sigui aquesta al llançament en aigua dolça, salada, pesca d'arrossegament en embarcació o jigging .
Depenent de la modalitat de pesca i la zona en què es desenvolupa així hi haurà variants en la longitud de la canya.

Diferents tipus de canyesUna de les millors recomanacions que es pot donar als pescadors novells és acostar-se a la botiga de pesca, clubs de pesca, pescadors atès que el coneixement de pesca és bastant extens i la idea primordial és que vagin adaptant-se a aquest coneixement d'acord a l'àrea de pesca en què realitzaran l'activitat particular.

Una altra bona recomanació en adquirir el primer equip de pesca és preferible que sigui de la millor qualitat possible atès que això li brindarà major satisfacció i rendiment en la pesca.

_________________Botiga online de pesca & nàutica
avatar
Admin
Admin

Data de registre : 05/03/2009

http://www.forumdepesca.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum